Συνταγή
Αρνίσιο μπούτι με πατάτες στη γάστρα
Για να πετύχει αυτή συνταγή έχει 3 μυστικά:
- Αργό ψήσιμο
Όσο πιο αργό είναι το ψήσιμο τόσο πιο μαλακό, ζουμερό και τρυφερό θα είναι το κρέας. Εγώ το ψήνω για 5 ώρες στους 140°C.
- Πορτοκάλι
Το πορτοκάλι δίνει γεύση και άρωμα και βοηθά τις πατάτες να μελώσουν. Χρειάζεσαι φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκάλι.
- Το σκόρδο
Οι σκελίδες του σκόρδου μπαίνουν βαθιά, μέσα στο κρέας και μαγειρεύονται μαζί του δίνοντας απολαυστική σπιρτάδα στο τελικό πιάτο.
Συστατικα
- 1-1½ κιλό μπούτι αρνίσιο
- 3-4 σκελίδες σκόρδο
- 50 ml ελαιόλαδο
- 1 κύβος ζωμού κότας
- 1 κιλό baby πατάτες, πλυμένες και κομμένες στη μέση
- 6 πορτοκάλια (χυμό)
- 3 πορτοκάλια (ξύσμα)
- 2 κρεμμύδια, καθαρισμένα και κομμένα στα τέσσερα
- 2 κ.σ. μέλι
- 4 κ.σ. μουστάρδα απαλή
- 1 κ.σ. πάπρικα καπνιστή
- Πιπέρι
- Αλάτι
Οδηγιες
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150°C στον αέρα.
- Βάζουμε το ελαιόλαδο μέσα στη γάστρα, να καλύψει όλη την επιφάνειά της.
- Προσθέτουμε το αρνί και με ένα μαχαίρι το τρυπάμε σε διάφορα σημεία.
- Βάζουμε και τα υπόλοιπα υλικά μέσα στη γάστρα.
- Γεμίζουμε με όσο νερό χρειαστεί για να σκεπαστούν εντελώς οι πατάτες.
- Ψήνουμε στους 140°C για 5 ώρες και το τελευταίο μισάωρο βγάζουμε το καπάκι. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος, θα χρειαστεί να γυρίσουμε το κρέας.
- Σερβίρουμε ζεστό.
Πηγή: Cool Artisan



